12 de abril de 2020

Barcelona: Sant Antoni

Seguimos con la tanda de post dedicados a los barrios de Barcelona y escritos por los mismos habitantes de los mismo....todo un lujo que no os dejo de agradecer a los que habéis colaborado.
En este caso le toca el turno a un barrio donde coinciden varios de mis amigos y por el que acostumbro a ir para disfrutar de un buen tapeo.

Núria Clotet, con quien coincido por el gusto por las montañas y los peregrinajes, nos explica como perderse por el barrio de Sant Antoni.

Perdre's per Sant Antoni:


Així, d'entrada les quadrícules eixamplines que conformen les illes de cases de Sant Antoni sembla que no guardin res especial, i que siguin una rèplica de la resta de tot el districte de l'Eixample. Però per molt que intenti perdre'm per Sant Antoni mai aconsegueixo trobar-me sola i desemparada. 

És difícil caminar més de cent metres sense ensopegar amb un bar autèntic o un restaurant d'aquells que amaguen secrets, tant dins com fora el plat.

Hi ha un local per a cada cosa i cada cosa al seu local: De vegades m'agrada començar el vespre amb un vinet a Els Sortidors del carrer Parlament (http://www.elssortidors.com/), enmig de bótes com a taules.


O bé al Lolita, la taperia de disseny que només regala plaers al paladar (http://www.lolitataperia.com/)


I podria seguir amb un viatge pel temps al Mendel's, un restaurant que retorna als anys 70, perquè està tot decorat i muntat amb els mobles i l'estètica que respiràvem a la nostra infància, on l'especialitat de la casa són les croquetes casolanes, com no podia ser d'una altre manera!! (https://www.facebook.com/mendlscafe/)

Imagen obtenida en shbarcelona.com

Clar que les millors croquetes de Sant Antoni les fan a l'Industrial, el bar-restaurant de grans celebracions, tertúlies o visionats de derbis.

Després la ruta ha de passar obligatòriament pel Tabernito, un petit bar de gintònics on el "tònic" és una sorpresa de sucs macerats amb cítrics, fruites i combinacions vàries, ideal per acabar el dia...o la nit.


Però l'endemà...el millor lloc per refer-se és al Calders, que és com el bar de poble que t'acull a qualsevol hora, per fer l'esmorzar, el vermut o la cervessa del capvespre.



Per menjar i beure, que no quedi, a Sant Antoni!


Núria Clotet

No hay comentarios:

Publicar un comentario