1 de septiembre de 2016

Barcelona: Poblenou

Seguimos con los barrios de Barcelona, escrito por sus propios habitantes y por tanto los mayores conocedores de la zona.

En este caso nos desplazamos al barrio de Poblenou. Tengo que decir cuando Maika me dijo que sí a escribir sobre este barrio, me alegró muchísimo. Se trata de uno de mis barrios preferidos de Barcelona, pero lo conozco bastante menos de lo que me gustaría. Tenerla a ella para que nos lo explique ha sido un lujo y además fue de las primeras que se apuntó a esto de escribir un post de barrios de Barcelona. MOLTS GRÀCIES MAIKA.

El primer mensaje que recibí de ella era un "Tina, et passo el text que he preparat. No sé si és això el que esperaves, ja em diràs! Se m'ha fet difícil perquè hi ha moltes coses que m'agraden i no ho podia explicar tot! "
y después de eso recibí un genial relato de este precioso barrio de Barcelona...aquí os lo dejo para que lo disfrutéis y os entren tantas ganas como a mí de seguir la ruta marcada.

El Poblenou:

La columna vertebral del barri és, de llar, el lloc més conegut per part de la resta de Barcelona: la Rambla del Poblenou. Zona de passeig, terrasses i botigues, és aquí on trobem ja alguns punts claus per visitar.


A la cantonada Rambla-Jòncar, el Tio Che és la gelateria-orxateria més famosa del barri, i si hi aneu en dimecres us regalaran uns fartons boníssims si demaneu una orxata. (http://www.eltioche.es/)



Just a la cantonada de davant, hi trobem el teatre del barri: l'Aliança del Poblenou. Si podeu entrar-hi un dia que hi hagi algun espectacle, és curiós de veure per l'antiguitat del lloc avesats com estem a edificis moderns i sense personalitat. (http://www.casinoalianca.cat/)


Si tombem per Jòncar a la dreta, trobarem l'Atelier. Una cafeteria-partisseria on podeu berenar uns pastissos boníssims que fan ells mateixos, i on a més, podeu anar amb nens perquè tenen joguines i racons preparats per a ells. (http://www.atelierpoblenou.com/index.html)

La cara que se nos quedó al ver que estaba cerrada por vacaciones... :-(
Seguint el carrer, anem a parar a Can Saladrigas, centre neuràlgic de les festes del barri. Aquí hi ha el Centre d'Imatgeria Festiva del Poblenou, on podreu conèixer els gegants Bernat i Maria, els dracs Estarrufat i Estarrufadet, i el més estimat pels petits: la Víbria, aquella dragona a la que els nens del barri dónen el seu xumet quan ja no l'han d'utilitzar més.


També hi ha la biblioteca municipal, on podreu veure-hi imatges gegants de l'antiga fàbrica que ocupava aquest espai.


Sin baixem per Bilbao i tombem per Amistat, trobem altres punts interessants: la llibreria Nollegiu n'és un.


Un d'aquells llocs màgics: pots "emprovar" el llibre mentre fas un cafè a un dels seus sofàs, o mentre t'aconsellen sobre llibres o sobre la propera lectura de poesia, o sobre el proper sopar-tertúlia amb autors.  Cada dia escullen un text per escriure a la pissarra que tenen al carrer. Genials. (http://www.nollegiu.cat/)


Seguint el carrer, a la cantonada Marià Aguiló, un clàssic de tapes: la pubilla del Taulat. Entre les primeres 5 millors braves de Barcelona segons el Time Out, però hi trobareu molt més que braves. La sensació de caos els fa encara més carismàtics. (http://www.lapubilladeltaulat.com/)


Enfilant Aguiló, podem passejar tranquilament aprofitant que és peatonal. Botigues i cafès. El meu favorit és l'Ideal, on fan uns sucs de fruita impressionants (proveu el de poma, pastanaga i gengibre) (https://m.facebook.com/Ideal-Poble-Nou-652873454731050/)

Este también lo tenemos de vacaciones 
Arribant a Llull, girem a la dreta. Aquí hi trobarem Can Recasens, una botiga d'aquelles de barri on comprar embotits i formatges boníssims.


Descubrimos que no muy lejos, está el restaurante de la misma gente...una pinta excelente y tomamos nota para volver.
I al costat, un altre mític: la llibreria Etcètera. Gent que sap molt i que a més, està molt involucrada amb el barri. (http://etc-llibres.com/)


Si tornem enrera i agafem Aguiló un altre cop cap amunt, hi veiem dos llocs que m'agraden: el Vida Meva (botiga d'alimentació ecològica i de proximitat) (http://www.vidameva.com/).


Just davant, el Nabibi, un restaurant bio decorat amb estil nòrdic que m'encanta. (http://www.nabibivitalcooking.com/)


Si arribem a Pujades i girem a l'esquerra, just a la cantonada amb Rambla hi ha el Cruixent, un forn de pa exquisit (i car, també s'ha de dir). (http://www.cruixentbcn.cat/inici.asp?IDLLENGUA=1)


Ah, i no us n'oblideu: un dels encants del Poblenou és que té el mar a tocar. Fer una passejada pel litoral val molt la pena i fa desconectar de l'estrés. I si és estiu...A banyar-se


Ups....M'he deixat un imperdible! La Plaça Prim, o com transportar-te a un temps passat d'un poblet de pescadors. Preciosa!


Important: Això és una recopilació de coses que a mi m'agraden, no vol dir que siguin les més maques o les millors. Qualsevol altre veí tindrà altres recomanacions... Espero que en gaudiu!!

Maika Petitbo



Nota: Os añado algo interesante al escrito de Maika. Es el super centro de escalada que hay la nave situada en la calle Marroc, un rocódromo que aspira a convertirse en un centro de referencia internacional y capitaneado por el californiano Chris Sharma, un referente en el mundillo. Dispone de 1600 m2 donde también hay otras disciplinas a practicar. Siento la añadidura, pero con un centro de esas características en el barrio, es digno de mención para aquellos que tengan interés.

MÁS BARRIOS DE BARCELONA AQUI

3 comentarios:

  1. Anónimo8/9/16

    Lástima que hayas publicado fotos de los lugares más conocidos, ya que hay lugares más idílicos en el poblenou desconocidos para la mayoría de gente.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Anónimo!!
      Déjame alguna recomendación, este post es ampliable siempre a sitios interesantes. Haznos tu lista y prometo hacer visita a los sitios.
      Abrazos y gracias

      Eliminar
  2. Anónimo15/2/18

    I really like it when people get together and share thoughts.

    Great site, continue the good work!

    Feel free to surf to my weblog :: poetry foundation

    ResponderEliminar